Túrós-tiramisu torta recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 evőkanál erős feketekávé (ebből 5 evőkanál forró legyen)
- 20 dkg kristálycukor
- 25 dkg liszt (ebből 1-2 kanállal elveszünk és kakaóporral helyettesítjük)
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 fél üveg körte kompót
Tetejére:
- 1 evőkanál olaj
- 5-10 dkg tortabevonó
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra kikeverjük 5 ek hideg kávéval és 15 dkg cukorral. A tojások fehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az 5 ek forró kávét. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és lassan a sárgákhoz adjuk, majd végül beleforgatjuk a habot és széles mozdulatokkal összedolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt 38*22 cm-es tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha megsült és kihűlt akkor ketté vágjuk. A túróhoz hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és a citrom héját, majd alaposan elkeverjük. Felét az alsó lapra simítjuk, majd a körte felét rádaraboljuk. Rátesszük a másik lapot és a maradék túrót rákenjük, a körtét rászórjuk. A mázhoz gőz felett felolvasztjuk a bevonót az olajjal és a sütire öntjük.
Jó étvágyat! :)
Tipp:
Én 5 dkg tortabevonót használtam, ezért nem jutott belőle mindenhova. Ezért javaslom inkább a 10 dkg tortabevonót, akkor az oldalát is be lehet vonni vele.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »