Túrós-tiramisu torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 5 db tojás
  • 10 evőkanál erős feketekávé (ebből 5 evőkanál forró legyen)
  • 20 dkg kristálycukor
  • 25 dkg liszt (ebből 1-2 kanállal elveszünk és kakaóporral helyettesítjük)
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 fél üveg körte kompót

Tetejére:

  • 1 evőkanál olaj
  • 5-10 dkg tortabevonó

Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra kikeverjük 5 ek hideg kávéval és 15 dkg cukorral. A tojások fehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az 5 ek forró kávét. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és lassan a sárgákhoz adjuk, majd végül beleforgatjuk a habot és széles mozdulatokkal összedolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt 38*22 cm-es tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha megsült és kihűlt akkor ketté vágjuk. A túróhoz hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és a citrom héját, majd alaposan elkeverjük. Felét az alsó lapra simítjuk, majd a körte felét rádaraboljuk. Rátesszük a másik lapot és a maradék túrót rákenjük, a körtét rászórjuk. A mázhoz gőz felett felolvasztjuk a bevonót az olajjal és a sütire öntjük.
Jó étvágyat! :)

Tipp:

Én 5 dkg tortabevonót használtam, ezért nem jutott belőle mindenhova. Ezért javaslom inkább a 10 dkg tortabevonót, akkor az oldalát is be lehet vonni vele.