Hozzávalók:
Piskótához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra kikeverjük 5 ek hideg kávéval és 15 dkg cukorral. A tojások fehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az 5 ek forró kávét. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és lassan a sárgákhoz adjuk, majd végül beleforgatjuk a habot és széles mozdulatokkal összedolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt 38*22 cm-es tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha megsült és kihűlt akkor ketté vágjuk. A túróhoz hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és a citrom héját, majd alaposan elkeverjük. Felét az alsó lapra simítjuk, majd a körte felét rádaraboljuk. Rátesszük a másik lapot és a maradék túrót rákenjük, a körtét rászórjuk. A mázhoz gőz felett felolvasztjuk a bevonót az olajjal és a sütire öntjük.
Jó étvágyat! :)
Én 5 dkg tortabevonót használtam, ezért nem jutott belőle mindenhova. Ezért javaslom inkább a 10 dkg tortabevonót, akkor az oldalát is be lehet vonni vele.