Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-tejszínes “Feketeerdő torta” recept

Túrós-tejszínes “Feketeerdő torta”
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 8 tojás
    • 3 csomag csokis pudingpor(főzős)
    • 8 ek cukor
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 0,5 kg túró
    • 2,5 dl habtejszín
    • 1 csomag vanilliás cukor
    • 10-15 dkg cukor
    • 2-3 ek citromlé

    Zselé:

    • 3,5 dl meggybefőttlé,meggymárka vegyesen
    • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
    • Tortalapok közé: kb 30 szem magozott meggybefőtt

    Tetejére:

    • 1,5 dl habtejszín
    • 3 sor reszelt ét vagy tejcsoki
    • 8-10 szem meggy

    Elkészítése:
    Piskóta elkészítése:
    A 8 tojást különválasztom, majd a sárgáját a cukorral habosra keverem,ehhez hozzáadom a sütőporral elkevert pudingport.
    A tojásfehérjét kemény habbá verem majd az egészet apránként fakanál segítségével a tojássárgájás alapunkhoz adom,sütőpapírral bélelt tortaformába 3 részre osztva megsütöm.(26 cm -es tortaforma)

    Krém:
    A túrót a cukorral,vaníliás cukorral és a citromlével kikeverem,ehhez adom a 2,5 dl kemény habbá vert tejszínt.

    Zselé:
    3 dl meggylét,meggymárkát felforralunk,a maradék 0,5 dl meggylével a pudingport elkeverem,majd a tűzhelyről lehúzva beleöntöm. Takarékra visszatéve (habverő segítségével)besűrítem. Miután kihűtöttem a meggyzselét jöhet a torta összerakása.

    Torta összerakása:
    Lap,túrókrém,meggy,meggyzselé. Lap túrókrém, meggy,meggyzselé,lap túrókrém a tetejére és az oldalára is,és végül a 1,5 dl felvert tejszín,meggy,reszelt csoki.(A konkrét díszítést mindenki a maga ízlése szerint alakítsa) :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek