Túrós-tejszínes “Feketeerdő torta” recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 csomag csokis pudingpor(főzős)
- 8 ek cukor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 0,5 kg túró
- 2,5 dl habtejszín
- 1 csomag vanilliás cukor
- 10-15 dkg cukor
- 2-3 ek citromlé
Zselé:
- 3,5 dl meggybefőttlé,meggymárka vegyesen
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- Tortalapok közé: kb 30 szem magozott meggybefőtt
Tetejére:
- 1,5 dl habtejszín
- 3 sor reszelt ét vagy tejcsoki
- 8-10 szem meggy
Elkészítése:
Piskóta elkészítése:
A 8 tojást különválasztom, majd a sárgáját a cukorral habosra keverem,ehhez hozzáadom a sütőporral elkevert pudingport.
A tojásfehérjét kemény habbá verem majd az egészet apránként fakanál segítségével a tojássárgájás alapunkhoz adom,sütőpapírral bélelt tortaformába 3 részre osztva megsütöm.(26 cm -es tortaforma)
Krém:
A túrót a cukorral,vaníliás cukorral és a citromlével kikeverem,ehhez adom a 2,5 dl kemény habbá vert tejszínt.
Zselé:
3 dl meggylét,meggymárkát felforralunk,a maradék 0,5 dl meggylével a pudingport elkeverem,majd a tűzhelyről lehúzva beleöntöm. Takarékra visszatéve (habverő segítségével)besűrítem. Miután kihűtöttem a meggyzselét jöhet a torta összerakása.
Torta összerakása:
Lap,túrókrém,meggy,meggyzselé. Lap túrókrém, meggy,meggyzselé,lap túrókrém a tetejére és az oldalára is,és végül a 1,5 dl felvert tejszín,meggy,reszelt csoki.(A konkrét díszítést mindenki a maga ízlése szerint alakítsa) :)