Hozzávalók:
Piskótához:
Krém:
Zselé:
Tetejére:
Elkészítése:
Piskóta elkészítése:
A 8 tojást különválasztom, majd a sárgáját a cukorral habosra keverem,ehhez hozzáadom a sütőporral elkevert pudingport.
A tojásfehérjét kemény habbá verem majd az egészet apránként fakanál segítségével a tojássárgájás alapunkhoz adom,sütőpapírral bélelt tortaformába 3 részre osztva megsütöm.(26 cm -es tortaforma)
Krém:
A túrót a cukorral,vaníliás cukorral és a citromlével kikeverem,ehhez adom a 2,5 dl kemény habbá vert tejszínt.
Zselé:
3 dl meggylét,meggymárkát felforralunk,a maradék 0,5 dl meggylével a pudingport elkeverem,majd a tűzhelyről lehúzva beleöntöm. Takarékra visszatéve (habverő segítségével)besűrítem. Miután kihűtöttem a meggyzselét jöhet a torta összerakása.
Torta összerakása:
Lap,túrókrém,meggy,meggyzselé. Lap túrókrém, meggy,meggyzselé,lap túrókrém a tetejére és az oldalára is,és végül a 1,5 dl felvert tejszín,meggy,reszelt csoki.(A konkrét díszítést mindenki a maga ízlése szerint alakítsa) :)