Túrós-tejszínes “Feketeerdő torta”

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Túrós-tejszínes “Feketeerdő torta”

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 8 tojás
  • 3 csomag csokis pudingpor(főzős)
  • 8 ek cukor
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 0,5 kg túró
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 csomag vanilliás cukor
  • 10-15 dkg cukor
  • 2-3 ek citromlé

Zselé:

  • 3,5 dl meggybefőttlé,meggymárka vegyesen
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • Tortalapok közé: kb 30 szem magozott meggybefőtt

Tetejére:

  • 1,5 dl habtejszín
  • 3 sor reszelt ét vagy tejcsoki
  • 8-10 szem meggy

Elkészítése:
Piskóta elkészítése:
A 8 tojást különválasztom, majd a sárgáját a cukorral habosra keverem,ehhez hozzáadom a sütőporral elkevert pudingport.
A tojásfehérjét kemény habbá verem majd az egészet apránként fakanál segítségével a tojássárgájás alapunkhoz adom,sütőpapírral bélelt tortaformába 3 részre osztva megsütöm.(26 cm -es tortaforma)

Krém:
A túrót a cukorral,vaníliás cukorral és a citromlével kikeverem,ehhez adom a 2,5 dl kemény habbá vert tejszínt.

Zselé:
3 dl meggylét,meggymárkát felforralunk,a maradék 0,5 dl meggylével a pudingport elkeverem,majd a tűzhelyről lehúzva beleöntöm. Takarékra visszatéve (habverő segítségével)besűrítem. Miután kihűtöttem a meggyzselét jöhet a torta összerakása.

Torta összerakása:
Lap,túrókrém,meggy,meggyzselé. Lap túrókrém, meggy,meggyzselé,lap túrókrém a tetejére és az oldalára is,és végül a 1,5 dl felvert tejszín,meggy,reszelt csoki.(A konkrét díszítést mindenki a maga ízlése szerint alakítsa) :)