Túrós-meggyes linzertorta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél evőkanál citromlé
- 5 evőkanál tej
- Csipet só
Töltelék:
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 4-5 evőkanál lekvár
- 50 dkg tehéntúró
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél dl rum
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1-2 evőkanál citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- Vaj, zsemlemorzsa a forma kikenéséhez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három egyenlő részre osztjuk és fél órát hagyjuk pihenni.
A meggybefőttet lecsepegtetjük, a túrót áttörjük és hozzáadjuk a tojás sárgáját. A rumba beáztatott mazsolát és ízlés szerinti porcukrot, vaníliás cukrot adunk még hozzá. Belekeverjük a citrom levét és héját is. A tojások habját keményre verjük és óvatosan a túrós masszához adjuk.
Az egyik tésztát vékonyra kinyújtjuk, megkenjük lekvárral, feltekerjük, mint a bejglit és betesszük a hűtőbe. A tortaformát kivajazzuk, megszórjuk a zsemlemorzsával. A maradék tésztából az egyiket kinyújtjuk, belefektetjük a formába és megszórjuk a meggyel.
A maradék tésztát is kinyújtjuk és a meggyre tesszük. Ennek a tetejére kenjük a túrós tölteléket. A lekvárral töltött tésztát felszeljük fél centis darabokra. A túrós töltelékre helyezzük. Előmelegített sütőbe tesszük, 15 perc után takarékra hajtjuk a gázt és egy órán keresztül sütjük. Jó étvágyat hozzá!
Sztori:
Mamám sütötte meg és be szeretném nevezni a sütit a versenybe! Nagyon-nagyon finom!