Túrós-meggyes linzertorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • fél evőkanál citromlé
  • 5 evőkanál tej
  • Csipet só

Töltelék:

  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 4-5 evőkanál lekvár
  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 tojás
  • fél dl rum
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • Vaj, zsemlemorzsa a forma kikenéséhez

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három egyenlő részre osztjuk és fél órát hagyjuk pihenni.

A meggybefőttet lecsepegtetjük, a túrót áttörjük és hozzáadjuk a tojás sárgáját. A rumba beáztatott mazsolát és ízlés szerinti porcukrot, vaníliás cukrot adunk még hozzá. Belekeverjük a citrom levét és héját is. A tojások habját keményre verjük és óvatosan a túrós masszához adjuk.

Az egyik tésztát vékonyra kinyújtjuk, megkenjük lekvárral, feltekerjük, mint a bejglit és betesszük a hűtőbe. A tortaformát kivajazzuk, megszórjuk a zsemlemorzsával. A maradék tésztából az egyiket kinyújtjuk, belefektetjük a formába és megszórjuk a meggyel.

A maradék tésztát is kinyújtjuk és a meggyre tesszük. Ennek a tetejére kenjük a túrós tölteléket. A lekvárral töltött tésztát felszeljük fél centis darabokra. A túrós töltelékre helyezzük. Előmelegített sütőbe tesszük, 15 perc után takarékra hajtjuk a gázt és egy órán keresztül sütjük. Jó étvágyat hozzá!

Sztori:

Mamám sütötte meg és be szeretném nevezni a sütit a versenybe! Nagyon-nagyon finom!