Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós mandarintorta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 6tojás
    • 6ek cukor
    • 5ek liszt
    • fél csomag sütőpor

    Krém:

    • 1 csomag zselatinpor
    • 7db mandarin
    • 5dl tejszín (vagy fél liter tej + habpor)
    • 50dkg túró
    • 10dkg cukor

    Díszítés:

    • csoki reszelék

    Elkészítése:
    Megsütjük a piskótát, ha kihűlt kettévágjuk.
    A krémhez a zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkészítjük. Meghámozzuk (fehér héjukat is levágjuk) az 5db mandarint és a hártyák közül kivágjuk. A lecsöpögő levet felfogjuk.
    A tejszín felét kemény habbá verjük.
    A zselatinhoz öntjük a mandarinlevét és felforraljuk,
    a túrót áttörjük, simára keverjük a cukorral és beledolgozzuk a zselatint (de ne legyen túl forró). Ebbe a masszába forgatjuk a mandarindarabokat és végül a tejszínhabot. Kicsit állni hagyjuk.
    A kettévágott tortalap alsó lapja köré illesztjük a tortaforma peremét és belesimítjuk a krémet. Ráborítjuk a felső tortalapot, kissé megnyomkodjuk, és kb. 3órára betesszük a hűtőbe.
    Majd a tortáról levesszük a peremet, a maradék tejszínt ízlés szerinti porcukorral (de el is maradhat) kemény habbá verjük, majd bevonjuk vele a tortát.
    A maradék mandarint meghámozzuk, cikkekre szedjük. Ezzel díszítjük a tortát. Lehet még egy kis csoki reszelékkel is díszíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá