Túrós mandarintorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 6tojás
  • 6ek cukor
  • 5ek liszt
  • fél csomag sütőpor

Krém:

  • 1 csomag zselatinpor
  • 7db mandarin
  • 5dl tejszín (vagy fél liter tej + habpor)
  • 50dkg túró
  • 10dkg cukor

Díszítés:

  • csoki reszelék

Elkészítése:
Megsütjük a piskótát, ha kihűlt kettévágjuk.
A krémhez a zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkészítjük. Meghámozzuk (fehér héjukat is levágjuk) az 5db mandarint és a hártyák közül kivágjuk. A lecsöpögő levet felfogjuk.
A tejszín felét kemény habbá verjük.
A zselatinhoz öntjük a mandarinlevét és felforraljuk,
a túrót áttörjük, simára keverjük a cukorral és beledolgozzuk a zselatint (de ne legyen túl forró). Ebbe a masszába forgatjuk a mandarindarabokat és végül a tejszínhabot. Kicsit állni hagyjuk.
A kettévágott tortalap alsó lapja köré illesztjük a tortaforma peremét és belesimítjuk a krémet. Ráborítjuk a felső tortalapot, kissé megnyomkodjuk, és kb. 3órára betesszük a hűtőbe.
Majd a tortáról levesszük a peremet, a maradék tejszínt ízlés szerinti porcukorral (de el is maradhat) kemény habbá verjük, majd bevonjuk vele a tortát.
A maradék mandarint meghámozzuk, cikkekre szedjük. Ezzel díszítjük a tortát. Lehet még egy kis csoki reszelékkel is díszíteni.