Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítése:
Megsütjük a piskótát, ha kihűlt kettévágjuk.
A krémhez a zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkészítjük. Meghámozzuk (fehér héjukat is levágjuk) az 5db mandarint és a hártyák közül kivágjuk. A lecsöpögő levet felfogjuk.
A tejszín felét kemény habbá verjük.
A zselatinhoz öntjük a mandarinlevét és felforraljuk,
a túrót áttörjük, simára keverjük a cukorral és beledolgozzuk a zselatint (de ne legyen túl forró). Ebbe a masszába forgatjuk a mandarindarabokat és végül a tejszínhabot. Kicsit állni hagyjuk.
A kettévágott tortalap alsó lapja köré illesztjük a tortaforma peremét és belesimítjuk a krémet. Ráborítjuk a felső tortalapot, kissé megnyomkodjuk, és kb. 3órára betesszük a hűtőbe.
Majd a tortáról levesszük a peremet, a maradék tejszínt ízlés szerinti porcukorral (de el is maradhat) kemény habbá verjük, majd bevonjuk vele a tortát.
A maradék mandarint meghámozzuk, cikkekre szedjük. Ezzel díszítjük a tortát. Lehet még egy kis csoki reszelékkel is díszíteni.