Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós gyümölcsbomba recept

Túrós gyümölcsbomba
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 6 ek cukor
    • baracklekvár

    Töltelékhez:

    • 55 dkg túró
    • 10 dkg porcukor
    • 2 cs zselatin
    • 1 citrom reszelt héja
    • 4 dl habtejszín
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 15-20 dkg ananászkonzerv
    • 2 dl ananászlé

    Elkészítése:

    Először a piskótát sütjük meg. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, aztán a sárgákat a cukorral jól kikeverjük, majd a kemény habhoz adjuk apránként. Végül a lisztet a masszához szitáljuk és óvatosan összeforgatjuk. Egy nagy tepsit papírral bélelünk és a tésztát beleöntjük. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Ha kész egy konyharuhába felcsavarjuk és hagyjuk kihűlni.

    Közben a túrót áttörjük és a porcukorral, vaníliás cukorral ízesítjük. A zselatint az ananászlével elkészítjük, kicsit hagyjuk hűlni és a túróhoz adjuk. A tejszínt habbá verjük és óvatosan a túróhoz adjuk azt is. Ízesítjük a citrom reszelt héjával, majd az ananászdarabokat is beleforgatjuk a krémbe.

    A piskótát megkenjük a baracklekvárral és kb. fél centi vastag szeleteket vágunk. Egy kb 1,5 l űrtartalmú tálat szorosan kirakunk a tekercsekkel, ügyelve, hogy maradjon a tetejére is, majd ebbe töltjük a túrós krémet. Hűtőbe tesszük és ha megdermedt beborítjuk a maradék piskótával és másnapig tovább hűtjük.

    A formából óvatosan kiborítjuk és díszíthetjük tetszés szerint.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá