Hozzávalók:
Piskótához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
Először a piskótát sütjük meg. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, aztán a sárgákat a cukorral jól kikeverjük, majd a kemény habhoz adjuk apránként. Végül a lisztet a masszához szitáljuk és óvatosan összeforgatjuk. Egy nagy tepsit papírral bélelünk és a tésztát beleöntjük. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Ha kész egy konyharuhába felcsavarjuk és hagyjuk kihűlni.
Közben a túrót áttörjük és a porcukorral, vaníliás cukorral ízesítjük. A zselatint az ananászlével elkészítjük, kicsit hagyjuk hűlni és a túróhoz adjuk. A tejszínt habbá verjük és óvatosan a túróhoz adjuk azt is. Ízesítjük a citrom reszelt héjával, majd az ananászdarabokat is beleforgatjuk a krémbe.
A piskótát megkenjük a baracklekvárral és kb. fél centi vastag szeleteket vágunk. Egy kb 1,5 l űrtartalmú tálat szorosan kirakunk a tekercsekkel, ügyelve, hogy maradjon a tetejére is, majd ebbe töltjük a túrós krémet. Hűtőbe tesszük és ha megdermedt beborítjuk a maradék piskótával és másnapig tovább hűtjük.
A formából óvatosan kiborítjuk és díszíthetjük tetszés szerint.