Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Trüffel torta recept

Trüffel torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 22 cm-es formához:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg liszt
    • 12 dkg cukor
    • 2 ek holland kakaópor

    Krém:

    • 1 l habtejszín
    • 600 g jó minőségű étcsokoládé

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a krémet, a tejszínt egy lábasban elkezdjük melegíteni. Amikor elkezd forrni beletesszük az apró darabokra tört étcsokit.

    Folyamatosan kevergetjük, amikor a csoki elolvad levesszük a tűzről és kihűtjük. Hűtőbe tesszük minimum 8 órára. Szóval előző nap is megcsinálhatjuk.

    A piskótához, a tojásokat kettéválasztjuk, majd a cukor 1/3 részével a tojássárgájat habosra keverjük. A tojásfehérjéből a cukor 2/3-ad részével kemény habot készítünk.

    A cukrot nem egyszerre öntjük bele a fehérjébe, hanem legalább 3 egyenlő részletben.

    A tojássárgájába belekeverjük a felvert tojásfehérjehabot, majd beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, ezzel is levegőt juttatunk a tésztába. Fakanállal lassan, óvatos mozdulatokkal összekeverjük.

    160-170 fokra előmelegített sütőben 45-60 perc alatt megsütjük. Érdemes tűpróbát alkalmazni.

    A jól lehűtött krémet robotgéppel közepes fokozaton elkezdjük felverni, néhány perc után egy jó tartású, habos krémet kapunk.

    Habverés közben figyeljük, mert könnyen kicsapódik.

    A piskótát 4 lapba vágjuk és megtöltjük krémmel, ez a krém elegendő arra, hogy a torta oldalát és a tetejét is körbe kenjük vele. Csokiforgáccsal, pasztillákkal tovább díszíthetjük.

    A trüffel torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 364 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 21 g
    Zsír: 27 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá