Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Toszkán torta fenyőmaggal recept

Toszkán torta fenyőmaggal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg nagy szemű mazsola
    • 1 dl édes fehérbor
    • 25 dkg gesztenyeliszt
    • 1 ek cukor
    • 4 ek olívaolaj
    • 8 dkg fenyőmag
    • 1 ág rozmaring

    Elkészítése:

    A mazsolát megmossuk, majd lecsepegtetjük és egy fél órára borba áztatjuk.

    A lisztet a cukorral, 2 ek olíva olajjal és annyi langyos vízzel összekeverjük, hogy ne kapjunk túl folyékony tésztát.

    A mazsolát lecsepegtetjük, és a felét a tésztához keverjük. Ugyanígy járunk el a fenyőmaggal is.

    A maradék olajjal kikenünk egy 24 cm-es piteformát és a masszát elsimítjuk benne. 190 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

    Kivesszük, majd megszórjuk a maradék mazsolával és fenyőmaggal. Csepegtetünk rá egy kevés olajat, majd visszatoljuk a sütőbe 10 percre. A formában hagyjuk kihűlni.

    Ha a tészta teteje nagyon pirulna, fedjük be alufóliával.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá