Toszkán torta fenyőmaggal recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 10 dkg nagy szemű mazsola
- 1 dl édes fehérbor
- 25 dkg gesztenyeliszt
- 1 ek cukor
- 4 ek olívaolaj
- 8 dkg fenyőmag
- 1 ág rozmaring
Elkészítése:
A mazsolát megmossuk, majd lecsepegtetjük és egy fél órára borba áztatjuk.
A lisztet a cukorral, 2 ek olíva olajjal és annyi langyos vízzel összekeverjük, hogy ne kapjunk túl folyékony tésztát.
A mazsolát lecsepegtetjük, és a felét a tésztához keverjük. Ugyanígy járunk el a fenyőmaggal is.
A maradék olajjal kikenünk egy 24 cm-es piteformát és a masszát elsimítjuk benne. 190 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Kivesszük, majd megszórjuk a maradék mazsolával és fenyőmaggal. Csepegtetünk rá egy kevés olajat, majd visszatoljuk a sütőbe 10 percre. A formában hagyjuk kihűlni.
Ha a tészta teteje nagyon pirulna, fedjük be alufóliával.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.