Toszkán torta fenyőmaggal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Toszkán torta fenyőmaggal

Hozzávalók:

  • 10 dkg nagy szemű mazsola
  • 1 dl édes fehérbor
  • 25 dkg gesztenyeliszt
  • 1 ek cukor
  • 4 ek olívaolaj
  • 8 dkg fenyőmag
  • 1 ág rozmaring

Elkészítése:

A mazsolát megmossuk, majd lecsepegtetjük és egy fél órára borba áztatjuk.

A lisztet a cukorral, 2 ek olíva olajjal és annyi langyos vízzel összekeverjük, hogy ne kapjunk túl folyékony tésztát.

A mazsolát lecsepegtetjük, és a felét a tésztához keverjük. Ugyanígy járunk el a fenyőmaggal is.

A maradék olajjal kikenünk egy 24 cm-es piteformát és a masszát elsimítjuk benne. 190 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Kivesszük, majd megszórjuk a maradék mazsolával és fenyőmaggal. Csepegtetünk rá egy kevés olajat, majd visszatoljuk a sütőbe 10 percre. A formában hagyjuk kihűlni.

Ha a tészta teteje nagyon pirulna, fedjük be alufóliával.