Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Torta della nonna recept

Torta della nonna
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 400 g búzaliszt
    • 20 dkg porcukor
    • 150 g vaj
    • 2 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tasak sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja (vegyszermentes)

    Töltelékhez:

    • 1 tasak vaníliás puding
    • 5 dl tej
    • 2 ek. kristálycukor
    • 1/2 tasak vaníliás cukor
    • 2 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 g fenyőmag

    Elkészítése:

    A tésztához valókat összeállítom robotgéppel, és fóliába betekerve egy éjszakán át hűtöm. Másnap 1/2 cm-re nyújtom a tészta felét, és egy piteformát kibélelek vele.

    A pudingport 5 dl tejben elkeverem habverővel, a vaníliás cukorral, és a tojássárgákkal, meg 2 ek cukorral, és felteszem főni. Állandóan kevergetve sűrűre főzöm.

    Ezután kihűtöm, és jól kikeverem, majd a tésztára öntöm, amit előtte még villával megszurkálok. A tészta másik felét is kinyújtom, és a krémre terítem.

    A szélét a nyújtófával egyenesre vágom, és lenyomkodom a széleit. Megszurkálom, és tejföllel lekenem, majd megszórom a fenyőmaggal.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig kell sütni.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá