Torta della nonna

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 400 g búzaliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 150 g vaj
  • 2 darab tojás
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja (vegyszermentes)

Töltelékhez:

  • 1 tasak vaníliás puding
  • 5 dl tej
  • 2 ek. kristálycukor
  • 1/2 tasak vaníliás cukor
  • 2 darab tojássárgája
  • 20 g fenyőmag

Elkészítése:

A tésztához valókat összeállítom robotgéppel, és fóliába betekerve egy éjszakán át hűtöm. Másnap 1/2 cm-re nyújtom a tészta felét, és egy piteformát kibélelek vele.

A pudingport 5 dl tejben elkeverem habverővel, a vaníliás cukorral, és a tojássárgákkal, meg 2 ek cukorral, és felteszem főni. Állandóan kevergetve sűrűre főzöm.

Ezután kihűtöm, és jól kikeverem, majd a tésztára öntöm, amit előtte még villával megszurkálok. A tészta másik felét is kinyújtom, és a krémre terítem.

A szélét a nyújtófával egyenesre vágom, és lenyomkodom a széleit. Megszurkálom, és tejföllel lekenem, majd megszórom a fenyőmaggal.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig kell sütni.