Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Torta citromhabbal recept

Torta citromhabbal
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    • 0,5 liter Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 3 ek cukor
    • 1 cs habfixáló
    • 1 nagy tejföl
    • 40 dkg babapiskóta/vagy saját készítésű piskóta
    • 1 citrom reszelt héja és leve
    • tejben feloldva egy csomag vaníliás cukor
    • tetejére csokidara/tortadara

    Elkészítése:
    A babapiskóták felét a tejbe áztatjuk és egy nagy tál aljába vagy egy tortaformába helyezzük. Ha magunk készítjük a piskótát akkor kis darabokra tördeljük vagy vágjuk, kibéleljük vele a tálat vagy a formát és megöntözzük egy kevés tejjel. A krémhez a cukrot, habtejszínt és a habfixálót kemény habbá verjük (ez körülbelül 10perc). Ehhez a kemény habhoz adjuk hozzá a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját. Ennek a krémnek a felét tesszük rá a piskótára, majd még egy sor tejbe áztatott piskóta és a tetejére a maradék krém. A tetejét lehet tortadarával vagy csokireszelékkel, gyümölcsökkel díszíteni. Pár órára hűtőbe tesszük és utána tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek