Toffifee torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek kristálycukor
- 8 ek liszt
- 1 kk sütőpor/szódabikarbóna
- 2 ek víz
- 2 ek holland kakaópor
Krém:
- 500 g mascarpone
- 300 g mogyorókrém
- 2 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
Díszítéshez:
- 1 doboz Toffifee
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A kakaós piskótát összeállítom: a tojásokat kettéválasztom, a kristálycukrot felverem a tojásfehérjével, hozzáadom sorban a tojássárgáját, a lisztet, a sütőport/szódabikarbónát, a kakaót és a vizet, és az egészet összekeverem robotgéppel. 26 cm-es tortaformába öntöm a tésztát, és 180 fokon 30-35 percig (tűpróbáig!) sütöm. Ha kihűlt, kettévágom, és megtöltöm a krémmel.
Krém készítése:
A mascarponét kikanalazom egy nagyobb tálba, hozzáadom a mogyorókrémet, és összekeverem. Végül hozzáadom a habfixálót és a habtejszínt, és robotgéppel 1-es fokozatosan óvatosan összekeverem. (Cukrászhab esetén nincs szükség habfixálóra!)
Összeállítás:
Ha kihűlt a piskóta, kettévágom, középen megkenem a krémmel, majd a tetejére és az oldalára is kenek belőle. Ha elfogyott a krém, toffifee-vel díszítjük.
Tálalás előtt 1 órára hűtőbe kell helyezni. Ha másnapra készül, a toffifee-t a tálalás előtt helyezzük csak rá.
A toffifee torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 24 g