Toffifee torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tészta:

  • 8 tojás
  • 6 ek kristálycukor
  • 8 ek liszt
  • 1 kk sütőpor/szódabikarbóna
  • 2 ek víz
  • 2 ek holland kakaópor

Krém:

  • 500 g mascarpone
  • 300 g mogyorókrém
  • 2 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló

Díszítéshez:

  • 1 doboz Toffifee

Elkészítése:

Piskóta készítése:

A kakaós piskótát összeállítom: a tojásokat kettéválasztom, a kristálycukrot felverem a tojásfehérjével, hozzáadom sorban a tojássárgáját, a lisztet, a sütőport/szódabikarbónát, a kakaót és a vizet, és az egészet összekeverem robotgéppel. 26 cm-es tortaformába öntöm a tésztát, és 180 fokon 30-35 percig (tűpróbáig!) sütöm. Ha kihűlt, kettévágom, és megtöltöm a krémmel.

Krém készítése:

A mascarponét kikanalazom egy nagyobb tálba, hozzáadom a mogyorókrémet, és összekeverem. Végül hozzáadom a habfixálót és a habtejszínt, és robotgéppel 1-es fokozatosan óvatosan összekeverem. (Cukrászhab esetén nincs szükség habfixálóra!)

Összeállítás:

Ha kihűlt a piskóta, kettévágom, középen megkenem a krémmel, majd a tetejére és az oldalára is kenek belőle. Ha elfogyott a krém, toffifee-vel díszítjük.

Tálalás előtt 1 órára hűtőbe kell helyezni. Ha másnapra készül, a toffifee-t a tálalás előtt helyezzük csak rá.