Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiramisu torta recept

Tiramisu torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál forró víz
    • 120 g liszt (búza finomliszt)
    • 30 g étkezési keményítő
    • 10 g vaníliás cukor
    • 150 g kristálycukor

    Krémhez:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 g vaníliás cukor
    • 3 evőkanál kristálycukor
    • 500 g mascarpone
    • 100 ml habtejszín
    • 1 lapzselatin (3 g)

    Töltéshez:

    • kb 15 db babapiskóta
    • 30 ml kávé
    • 7 evőkanál kristálycukor

    Díszítéshez:

    • kb 45 db babapiskóta
    • 100 ml habtejszín
    • 2 evőkanál kakaópor

    Elkészítése:

    Egy 24 cm átmérőjű kerek tortaformát használunk, melyet kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

    A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A sárgájákat a forró vízzel habosra keverjük és közben lassan hozzáadjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. A lisztet elkeverjük az étkezési keményítővel, majd átszitálva a tojássárgájákhoz adjuk, majd a felvert tojásfehérjét óvatosan a tojássárgához keverjük.

    A tésztát a tortaformába öntjük és 15-20 perc megsütjük, légkeveréses sütőben 180 fokon, alsó-felső sütésen 200 fokon. A piskótát ha kihűlt, félbevágjuk.

    A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukrokkal (kristály és vaníliás cukor) habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét. A tojásfehérjét és a tejszínt is kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a mascarponés krémbe. A zselatinlapot beáztatjuk kb fél dl vízbe, majd a tűzhelyen felolvasztjuk és a krémbe keverjük.

    A krém felét az első piskótakarikára kenjük. Eligazgatjuk és ráhelyezzük a kávéba beáztatott babapiskótákat. Rátesszük a krém második felét, és ráhelyezzük a másik piskótát. A kifolyt krémet szétkentjük a piskóta köré és ráragasszuk a babapiskótákat. A tortát egy szalaggal körbekötjük, hogy nehogy szétessen a torta.

    A tejszínt felverjük, nyomózsákba tesszük és a torta tetejére nyomjuk, majd megszórjuk kakaóporral.
    Végül hűtőbe tesszük, lehetőség szerint egy napra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá