Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiramisu torta recept

Tiramisu torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 200 g liszt (ha kakaós piskótát készítünk, akkor 170 g liszt + 30 g kakaó)
    • 1 csomag sütőpor
    • 100 g cukor
    • 1 ek méz

    Krémhez:

    • 700 ml habtejszín
    • 1 kg mascarpone
    • 150 g cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Rétegezéshez:

    • 600 g babapiskóta
    • kb. 4 személyre lefőzött kávé
    • rum aroma

    Díszítéshez:

    • 4-500 ml tejszín
    • kakaópor

    Elkészítése:

    Piskóta:

    A tojásokat szétválasztjuk, külön tálba tesszük a fehérjét és a sárgáját.

    A tojások sárgáját 95 gramm cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a mézet, összekeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, amikor a hab kb. 80% van kész, beletesszük a kimaradt 50 gramm cukrot, és készre verjük.

    Először a sárgája masszát keverjük a habba, de nagyon óvatosan, hogy a hab ne törjön. Azután a sütőporral átszitált lisztet is óvatosan belekeverjük a masszába.

    Egy tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát kikenjük vajjal. Beleöntjük a masszát, szépen eldolgozzuk a tortaformában, és mehet a 170 fokos sütőbe kb. 35-40 percig (tűpróba). Ha kész a piskóta, borítsuk deszkára a formát, és fejjel lefelé hagyjuk kihűlni a piskótát. Ha kihűlt, vágjuk 3 egyforma részre.

    Krém:

    Egy tálba tesszük a mascarponét, a cukrot és a vaníliás cukrot. Alaposan összekeverjük. Egy másik tálban a tejszínhabot keményre verjük, majd a kettőt összeforgatjuk, és betesszük a hűtőbe.

    Közben lefőzzük a kávét, beleöntjük a rum aromát, és hagyjuk kihűlni.

    Összeállítás:

    A piskóta alsó részét meglocsoljuk rumos kávéval, erre rákenünk egy réteg mascarponés masszát, a babapiskótákat belemártogatjuk a rumos kávéba, és szépen szorosan egymás mellé helyezzük a tortára. Újból massza, piskóta középső része, massza, babapiskóta, amit szintén beáztattunk, massza, és a tetejére a harmadik piskóta lap. Az egészet szépen bekenjük a maradék krémmel.

    A díszítéshez való tejszínt kemény habbá verjük, kakaóval meghintjük a tetejét, és a habbal tovább díszítjük. Hűtőbe tesszük minimum 4-5 óra hosszára, hogy kellően összeálljon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá