Tejszínhabos, vaníliakrémes torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- fél dl olaj
- 2 ek hideg víz
- 12 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
Krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 1 ek cukor
- fél vaníliarúd
- 1 doboz mascarpone
- 3 dl tejszín
- 3 dkg porcukor
- 1 habfixáló
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével, az olajjal és a vízzel habosra kikeverjük. A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük. A lisztet és a sütőport összekeverjük.
Amikor a sárgája már szép habos, hozzáadjuk a felvert fehérjét, óvatosan összekeverjük, végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába (24 cm) tesszük és 170 fokon 25-30 perc alatt (tűpróba!) megsütjük.
Amikor kihűlt három egyforma lapba vágjuk, és megtöltjük.
A krém készítése:
A pudingot a szokásos eljárással, a vaníliarúd kikapart belsejével felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a mascarponét, és laza krémmé keverjük.
A tejszínt a porcukorral és fixálóval habbá verjük, és a felét a főzött krémbe belekeverjük. Ezzel a finom vaníliás krémmel megtöltjük a lapokat.
A torta oldalát és tetejét a maradék habbal díszítjük, és kis marcipán virágokat teszünk rá.