Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínhabos, vaníliakrémes torta recept

Tejszínhabos, vaníliakrémes  torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • fél dl olaj
    • 2 ek hideg víz
    • 12 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 1 ek cukor
    • fél vaníliarúd
    • 1 doboz mascarpone
    • 3 dl tejszín
    • 3 dkg porcukor
    • 1 habfixáló

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével, az olajjal és a vízzel habosra kikeverjük. A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük. A lisztet és a sütőport összekeverjük.

    Amikor a sárgája már szép habos, hozzáadjuk a felvert fehérjét, óvatosan összekeverjük, végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet.

    Sütőpapírral kibélelt tortaformába (24 cm) tesszük és 170 fokon 25-30 perc alatt (tűpróba!) megsütjük.

    Amikor kihűlt három egyforma lapba vágjuk, és megtöltjük.

    A krém készítése:

    A pudingot a szokásos eljárással, a vaníliarúd kikapart belsejével felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a mascarponét, és laza krémmé keverjük.

    A tejszínt a porcukorral és fixálóval habbá verjük, és a felét a főzött krémbe belekeverjük. Ezzel a finom vaníliás krémmel megtöltjük a lapokat.

    A torta oldalát és tetejét a maradék habbal díszítjük, és kis marcipán virágokat teszünk rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá