Tejszínhabos, vaníliakrémes torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejszínhabos, vaníliakrémes  torta

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • fél dl olaj
  • 2 ek hideg víz
  • 12 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor

Krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 1 ek cukor
  • fél vaníliarúd
  • 1 doboz mascarpone
  • 3 dl tejszín
  • 3 dkg porcukor
  • 1 habfixáló

Elkészítése:

Piskóta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével, az olajjal és a vízzel habosra kikeverjük. A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük. A lisztet és a sütőport összekeverjük.

Amikor a sárgája már szép habos, hozzáadjuk a felvert fehérjét, óvatosan összekeverjük, végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet.

Sütőpapírral kibélelt tortaformába (24 cm) tesszük és 170 fokon 25-30 perc alatt (tűpróba!) megsütjük.

Amikor kihűlt három egyforma lapba vágjuk, és megtöltjük.

A krém készítése:

A pudingot a szokásos eljárással, a vaníliarúd kikapart belsejével felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a mascarponét, és laza krémmé keverjük.

A tejszínt a porcukorral és fixálóval habbá verjük, és a felét a főzött krémbe belekeverjük. Ezzel a finom vaníliás krémmel megtöltjük a lapokat.

A torta oldalát és tetejét a maradék habbal díszítjük, és kis marcipán virágokat teszünk rá.