Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínhabos gesztenyetorta recept

Tejszínhabos gesztenyetorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tortalaphoz:

    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 9 ek cukor
    • 7 ek liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 3 ek. kakaópor

    A krémhez:

    • 1 cs. főzni való vanília ízű pudingpor
    • 10 dkg cukor
    • 3,5 dl tej
    • 10 dkg margarin
    • 50 dkg gesztenyemassza
    • 2-3 ek. rumaroma

    Díszítéshez:

    • 3-4 dl habtejszín (Hulala)
    • 1 csomag habfixáló
    • gesztenyemassza

    Elkészítése:

    Kakaós piskótát sütünk, hűlni hagyjuk, miután kihűlt, három lapra vágjuk.

    A krémhez a pudingport a tejben 10 dkg cukorral ízesítve sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk.

    A puha margarint keverjük habosra. A puha gesztenyemasszát kisebb adagokban a margarinhoz keverjük, majd a hideg vaníliakrémet is hozzáadjuk, simára keverjük. A rumaromával ízesítjük.

    A krémet három részre osztjuk és a lapokra kenjük, erre simítjuk a tejszínhabot. A habbal a torta oldalát is bevonjuk és a maradék gesztenyemasszával díszítjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá