Tejszínhabos gesztenyetorta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tortalaphoz:
- 9 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 ek cukor
- 7 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 ek. kakaópor
A krémhez:
- 1 cs. főzni való vanília ízű pudingpor
- 10 dkg cukor
- 3,5 dl tej
- 10 dkg margarin
- 50 dkg gesztenyemassza
- 2-3 ek. rumaroma
Díszítéshez:
- 3-4 dl habtejszín (Hulala)
- 1 csomag habfixáló
- gesztenyemassza
Elkészítése:
Kakaós piskótát sütünk, hűlni hagyjuk, miután kihűlt, három lapra vágjuk.
A krémhez a pudingport a tejben 10 dkg cukorral ízesítve sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk.
A puha margarint keverjük habosra. A puha gesztenyemasszát kisebb adagokban a margarinhoz keverjük, majd a hideg vaníliakrémet is hozzáadjuk, simára keverjük. A rumaromával ízesítjük.
A krémet három részre osztjuk és a lapokra kenjük, erre simítjuk a tejszínhabot. A habbal a torta oldalát is bevonjuk és a maradék gesztenyemasszával díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.