Tejszínhabos gesztenyetorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tortalaphoz:

  • 9 tojás
  • 9 ek cukor
  • 7 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 ek. kakaópor

A krémhez:

  • 1 cs. főzni való vanília ízű pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 3,5 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 2-3 ek. rumaroma

Díszítéshez:

  • 3-4 dl habtejszín (Hulala)
  • 1 csomag habfixáló
  • gesztenyemassza

Elkészítése:

Kakaós piskótát sütünk, hűlni hagyjuk, miután kihűlt, három lapra vágjuk.

A krémhez a pudingport a tejben 10 dkg cukorral ízesítve sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk.

A puha margarint keverjük habosra. A puha gesztenyemasszát kisebb adagokban a margarinhoz keverjük, majd a hideg vaníliakrémet is hozzáadjuk, simára keverjük. A rumaromával ízesítjük.

A krémet három részre osztjuk és a lapokra kenjük, erre simítjuk a tejszínhabot. A habbal a torta oldalát is bevonjuk és a maradék gesztenyemasszával díszítjük.