Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínhabos epertorta recept

Tejszínhabos epertorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek finomliszt
    • 1 cs sütőpor

    Krémhez:

    • 30 dkg eper
    • 1 csomag epres pudingpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 4 dl tej
    • 4 ek cukor
    • 4 dl habtejszín
    • 1 ek zselatinpor

    Díszítéshez:

    • 2 dl habtejszín
    • 1 kk zselatin
    • 30 dkg eper

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a cukorral fehéredésig verjük, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. A tojásfehérje habot óvatosan a sárgához keverjük.

    A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy kerek, 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele ezt a keveréket, utána toljuk be a sütőbe. Tűpróbáig süssük.

    A pudingport a tejjel a cukrokkal simára keverjük és lassú tűzön sűrűre főzzük. A epret turmixszoljuk össze.

    A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint áztassuk fél dl vízbe, melegítsük fel és óvatosan forgassuk a tejszínbe, majd az összeturmixolt epret és az eperpudingot is óvatosan a tejszínhez keverjük.

    A díszítéshez szánt eperből 8-10 szemet félreteszünk a torta tetejére és az oldalára. A többit negyedekbe vágjuk.

    A piskótát három lapra vágjuk. Az elsőt papírral bélelt tortakarikába fektetjük, rásimítjuk a krém egyharmad részét, majd rárakjuk a negyedekbe vágott eper felét, hasonló módon járunk el a második lappal is. Tegyük rá a harmadik lapot, majd azt is kenjük meg krémmel, de erre már ne tegyünk epret. Néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

    Ha megdermedt a tortakarikát lehúzzuk róla. A zselatint feloldjuk kevés vízben, majd a habbá vert tejszínbe forgatjuk. Ezzel kenjük be a torta tetejét és az oldalát, majd csillagcsöves habzsákba töltjük a maradék tejszínt és ezzel díszítjük a tetejét, majd a maradék eperrel díszítjük.

    A tejszínhabos epertorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 172 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 14 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá