Tejszínhabos epertorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tejszínhabos epertorta

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek finomliszt
  • 1 cs sütőpor

Krémhez:

  • 30 dkg eper
  • 1 csomag epres pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 1 ek zselatinpor

Díszítéshez:

  • 2 dl habtejszín
  • 1 kk zselatin
  • 30 dkg eper

Elkészítése:

A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a cukorral fehéredésig verjük, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. A tojásfehérje habot óvatosan a sárgához keverjük.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy kerek, 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele ezt a keveréket, utána toljuk be a sütőbe. Tűpróbáig süssük.

A pudingport a tejjel a cukrokkal simára keverjük és lassú tűzön sűrűre főzzük. A epret turmixszoljuk össze.

A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint áztassuk fél dl vízbe, melegítsük fel és óvatosan forgassuk a tejszínbe, majd az összeturmixolt epret és az eperpudingot is óvatosan a tejszínhez keverjük.

A díszítéshez szánt eperből 8-10 szemet félreteszünk a torta tetejére és az oldalára. A többit negyedekbe vágjuk.

A piskótát három lapra vágjuk. Az elsőt papírral bélelt tortakarikába fektetjük, rásimítjuk a krém egyharmad részét, majd rárakjuk a negyedekbe vágott eper felét, hasonló módon járunk el a második lappal is. Tegyük rá a harmadik lapot, majd azt is kenjük meg krémmel, de erre már ne tegyünk epret. Néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Ha megdermedt a tortakarikát lehúzzuk róla. A zselatint feloldjuk kevés vízben, majd a habbá vert tejszínbe forgatjuk. Ezzel kenjük be a torta tetejét és az oldalát, majd csillagcsöves habzsákba töltjük a maradék tejszínt és ezzel díszítjük a tetejét, majd a maradék eperrel díszítjük.