Hozzávalók:
Piskótához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a cukorral fehéredésig verjük, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. A tojásfehérje habot óvatosan a sárgához keverjük.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy kerek, 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele ezt a keveréket, utána toljuk be a sütőbe. Tűpróbáig süssük.
A pudingport a tejjel a cukrokkal simára keverjük és lassú tűzön sűrűre főzzük. A epret turmixszoljuk össze.
A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint áztassuk fél dl vízbe, melegítsük fel és óvatosan forgassuk a tejszínbe, majd az összeturmixolt epret és az eperpudingot is óvatosan a tejszínhez keverjük.
A díszítéshez szánt eperből 8-10 szemet félreteszünk a torta tetejére és az oldalára. A többit negyedekbe vágjuk.
A piskótát három lapra vágjuk. Az elsőt papírral bélelt tortakarikába fektetjük, rásimítjuk a krém egyharmad részét, majd rárakjuk a negyedekbe vágott eper felét, hasonló módon járunk el a második lappal is. Tegyük rá a harmadik lapot, majd azt is kenjük meg krémmel, de erre már ne tegyünk epret. Néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Ha megdermedt a tortakarikát lehúzzuk róla. A zselatint feloldjuk kevés vízben, majd a habbá vert tejszínbe forgatjuk. Ezzel kenjük be a torta tetejét és az oldalát, majd csillagcsöves habzsákba töltjük a maradék tejszínt és ezzel díszítjük a tetejét, majd a maradék eperrel díszítjük.