Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszines-meggyes torta fondant-al recept

Tejszines-meggyes torta fondant-al
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 250 g cukor
    • 250 g liszt
    • 10 ek víz
    • 1 cs sütőpor
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor

    Meggyes krémhez:

    • 500 ml tejszín
    • 200 g magozott meggy

    Vaníliás krémhez:

    • 25 dkg margarin
    • 250 g porcukor
    • 2-3 cs vaníliás cukor

    Fondanthoz:

    • 500 g porcukor
    • 2 ek méz
    • 1 ek margarin
    • 1 tasak zselatin
    • 2 ek víz

    Elkészítése:

    A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojás sárgákat, cukorral és vízzel alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a kakaóport, sütőport és a lisztet. Óvatosan belekeverjuk a habot. Sütőpapírral bélelt, 24 cm-es tortaformában készre sütjük. Ha kihűlt két lapba vágjuk.

    A habtejszínt keményre felverjük, majd belekeverjük a lecsepegtetett meggyet. Az alsó lapot megkenjük lefőzött kávéval, majd a meggyes-tejszínes krémet elterítjük rajta és rátesszük a másik lapot.

    A margarint alaposan kihabosítjuk a kétféle cukorral, majd körbe kenjük vele a torát és a tetejét is.

    A fondanthoz összeolvasztjuk a vizet, mézet, zselatint és a margarint (nem szabad felforralni!), majd a cukor felét hozzáadjuk és elkezdjük összedolgozni. Addig adjuk hozzá a cukrot, amíg gyurmaszerű masszát nem kapunk, amit könnyen lehet formázni.

    Ízlés szerint színezhető a massza, de csak gél vagy por állagú ételszínezővel, ha folyékonyat használuk, akkor adni kell még hozzá porcukrot.

    Porcukros vagy keményítős nyújtódeszkán kinyútjuk a fondantot, majd bevonjuk vele az előzőleg lehűtött tortát. Ízlé szerint díszíthető figurákkal vagy más díszekkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá