Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes epertorta recept

Tejszínes epertorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg cukor
    • 18 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor

    Töltelék:

    • 4 dl cukrozott habtejszín
    • eper
    • 7 g zselatin
    • 0,6 dl víz
    • szeletelt mandula

    Elkészítése:

    A tojás sárgáját a cukor felével kikeverjük, a másik felével a fehérjét verjük fel keményre. Belekeverjük a lisztet és a sütőport, majd a tojás sárgáját. Papírral bélelt, 26 cm-es tortaformában sütjük 190 fokon. Ha kisült, kihűlt 3 részre vágjuk.

    A tejszínhabot felverjük, hozzáadjuk a kissé összetört epret (ezt ízlés szerint tesszük, én jó sokat szoktam bele tenni), valamint az elkészített zselatint (feloldjuk a vízben).

    Jól összekeverjük és betöltjük vele a tortát. Kevés krémet hagyjunk meg, hogy az oldalát és a tetejét körbekenjük.
    Hűtőbe tesszük dermedni.

    Díszítés ízlés szerint történhet, én az oldalát mandulával szórtam, tetejét tejszínhabbal díszítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá