Tejszínes epertorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tejszínes epertorta

Hozzávalók:
Tészta:

  • 8 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 18 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor

Töltelék:

  • 4 dl cukrozott habtejszín
  • eper
  • 7 g zselatin
  • 0,6 dl víz
  • szeletelt mandula

Elkészítése:

A tojás sárgáját a cukor felével kikeverjük, a másik felével a fehérjét verjük fel keményre. Belekeverjük a lisztet és a sütőport, majd a tojás sárgáját. Papírral bélelt, 26 cm-es tortaformában sütjük 190 fokon. Ha kisült, kihűlt 3 részre vágjuk.

A tejszínhabot felverjük, hozzáadjuk a kissé összetört epret (ezt ízlés szerint tesszük, én jó sokat szoktam bele tenni), valamint az elkészített zselatint (feloldjuk a vízben).

Jól összekeverjük és betöltjük vele a tortát. Kevés krémet hagyjunk meg, hogy az oldalát és a tetejét körbekenjük.
Hűtőbe tesszük dermedni.

Díszítés ízlés szerint történhet, én az oldalát mandulával szórtam, tetejét tejszínhabbal díszítettem.