Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes eper- habcsók torta recept

Tejszínes eper- habcsók torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSt lemérek és ahány dkg, annyi cukor és liszt
    • fél cs sütőpor
    • pár kanál víz

    Habcsóklap:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 150 g cukor

    Töltelék:

    • fél liter növényi tejszín vagy fél liter állati
    • 2 cs habfixáló
    • 350 g eper
    • ízlés szerint porcukor

    Elkészítése:

    4 tojást lemérek és ahány deka, annyi cukrot és annyi lisztet mérek ki. Ha kakaós piskótát szeretnék akkor annyival kevesebb lisztet teszek amennyi kakaót raktam bele.

    A tojások sárgáját a cukor 3/4-ed részével, a fehérjét meg a maradék cukorral keverem ki habbá.

    A lisztbe belekeverem a sütőport. A tojássárgájás keverékhez hozzáadok 4-5 kanál vizet, majd fokozatosan a lisztet és addig kanalazok hozzá vizet (kb 10-12 kanál összesen) amíg jól elkeveredik a liszttel. Ha kész, akkor óvatosan hozzáforgatom a habot. Kivajazott és lisztezett tortakarikába töltöm a tészta felét és 160 fokon sütöm, majd a maradék tésztát is.

    A habcsóklaphoz a tojásfehérjét és cukrot gőz fölött keményre verjük majd 60 fokon addig szárítjuk, amíg a cukor nem gyöngyözik a felszínén.

    A tejszínt felverjük a porcukorral.

    Az egyik lapot megkenjük a tejszín felével, megrakjuk eperrel, majd rárakjuk a habcsóklapot, utána jöhet a tejszín másik fele, eper és végül a másik lap.

    Tejszínhabbal körbekenjük és díszíthetjük tejszínhabbal. A díszítésnek csak a képzelet szabhat határt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá