Tejszínes eper- habcsók torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tejszínes eper- habcsók torta

Hozzávalók:

  • 4 tojást lemérek és ahány dkg, annyi cukor és liszt
  • fél cs sütőpor
  • pár kanál víz

Habcsóklap:

  • 3 tojásfehérje
  • 150 g cukor

Töltelék:

  • fél liter növényi tejszín vagy fél liter állati
  • 2 cs habfixáló
  • 350 g eper
  • ízlés szerint porcukor

Elkészítése:

4 tojást lemérek és ahány deka, annyi cukrot és annyi lisztet mérek ki. Ha kakaós piskótát szeretnék akkor annyival kevesebb lisztet teszek amennyi kakaót raktam bele.

A tojások sárgáját a cukor 3/4-ed részével, a fehérjét meg a maradék cukorral keverem ki habbá.

A lisztbe belekeverem a sütőport. A tojássárgájás keverékhez hozzáadok 4-5 kanál vizet, majd fokozatosan a lisztet és addig kanalazok hozzá vizet (kb 10-12 kanál összesen) amíg jól elkeveredik a liszttel. Ha kész, akkor óvatosan hozzáforgatom a habot. Kivajazott és lisztezett tortakarikába töltöm a tészta felét és 160 fokon sütöm, majd a maradék tésztát is.

A habcsóklaphoz a tojásfehérjét és cukrot gőz fölött keményre verjük majd 60 fokon addig szárítjuk, amíg a cukor nem gyöngyözik a felszínén.

A tejszínt felverjük a porcukorral.

Az egyik lapot megkenjük a tejszín felével, megrakjuk eperrel, majd rárakjuk a habcsóklapot, utána jöhet a tejszín másik fele, eper és végül a másik lap.

Tejszínhabbal körbekenjük és díszíthetjük tejszínhabbal. A díszítésnek csak a képzelet szabhat határt.