Tejszínes-csokis krémtorta csokicseppekkel recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 2 bögre fehér finomliszt (BL 55)
- 3/4 bögre holland kakaópor
- 1,5 ek sütőpor
- egy csipet só
- 3/4 bögre szoba hőmérsékletű vaj
- 0,5 bögre barna cukor
- 0,5 bögre porcukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek vanília aroma
- 1 bögre tej
Krém:
- csokicseppek
- 2,5 dl habtejszín
- 1 ek vanília kivonat
- 1 csomag habfixáló
- 2 ek porcukor
Tojásfehérje csíkok:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 85 g porcukor
- 1 ek kakaópor – holland
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a sóval keverjük össze. Adjuk hozzá a puha vajat és a két féle cukrot, majd egyesével a tojásokat. Végül pedig a vanília aromát és a tejet. Keverjük csomómentesre.
A tésztát egy 38×42 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe egyengessük, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süssük készre.
Hagyjuk kihűlni, majd 4 db 14-15 cm átmérőjű köröket vágjunk belőle.
Krém készítése:
A tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a porcukrot, a vanília kivonatot, majd fakanállal forgassuk bele a csokicseppeket.
Tojásfehérje csíkok készítése:
A tojásfehérjét verjük közepes fokozaton 5 percet. Adjuk hozzá a porcukrot és a kakaóport. További 5 percet verjük még magas fokozaton. A kemény habot tegyük egy nyomózsákba, és nyomjunk hosszú csíkokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
140 fokon süssük 1 órán át, majd hagyjuk kihűlni, végül tördeljük darabokra.
Összeállítás:
A piskótalapokat töltsük meg a krémmel. A legfelső piskótára is kenjünk belőle, majd díszítsük az összetördelt tojáshab csíkokkal.