Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes citromtorta recept

Tejszínes citromtorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 2 ek cukor
    • 1 mk sütőpor
    • 2 ek liszt

    Krém:

    • 500 ml tejföl (20%-os)
    • 5 dl habtejszín
    • 2 citrom
    • 130 g kristálycukor
    • 10 g vaníliás cukor
    • 14 db babapiskóta
    • 15 g zselatinpor

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd beleforgatjuk óvatosan a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.

    26 cm-es sütőpapírral bélelt (vagy vajazott, lisztezett) tortaformába öntjük, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A piskótát hagyjuk kihűlni.

    Közben elkészítjük a krémet.

    Lereszeljük a citromok héját, majd egy tálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint a jól megmosott citromok reszelt héját, és átszűrt levét. Jól elkeverjük.

    A zselatint kevés vízben beáztatjuk, majd mikrohullámú sütőben felforrósítjuk. Mikor langyosra visszahűlt, hozzákeverjük a citromos krémhez. Ezután a jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a krémhez keverjük úgy, hogy a hab ne törjön össze.

    A krém felét a tortaformában lévő piskóta lapra kenjük, kirakjuk a babapiskótával, majd a krém másik felével betöltjük a tortát. Elsimítjuk a tetejét. Fóliával lefedve, egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.

    Ezalatt a babapiskóta megpuhul, a zselatin megköt. Másnap kivesszük a tortát a formából, és a kész torta tetejét tejszínhabbal, citromkarikákkal, citromfű levelekkel díszítjük. Jól behűtve tálaljuk!

     

    A tejszínes citromtorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 249 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 19 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá