Tejszínes citromtorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 2 tojás
  • csipet só
  • 2 ek cukor
  • 1 mk sütőpor
  • 2 ek liszt

Krém:

  • 500 ml tejföl (20%-os)
  • 5 dl habtejszín
  • 2 citrom
  • 130 g kristálycukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 14 db babapiskóta
  • 15 g zselatinpor

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd beleforgatjuk óvatosan a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.

26 cm-es sütőpapírral bélelt (vagy vajazott, lisztezett) tortaformába öntjük, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A piskótát hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet.

Lereszeljük a citromok héját, majd egy tálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint a jól megmosott citromok reszelt héját, és átszűrt levét. Jól elkeverjük.

A zselatint kevés vízben beáztatjuk, majd mikrohullámú sütőben felforrósítjuk. Mikor langyosra visszahűlt, hozzákeverjük a citromos krémhez. Ezután a jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a krémhez keverjük úgy, hogy a hab ne törjön össze.

A krém felét a tortaformában lévő piskóta lapra kenjük, kirakjuk a babapiskótával, majd a krém másik felével betöltjük a tortát. Elsimítjuk a tetejét. Fóliával lefedve, egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.

Ezalatt a babapiskóta megpuhul, a zselatin megköt. Másnap kivesszük a tortát a formából, és a kész torta tetejét tejszínhabbal, citromkarikákkal, citromfű levelekkel díszítjük. Jól behűtve tálaljuk!