Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös túrótorta recept

Tejfölös túrótorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
85 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg túró
    • 5 dkg margarin
    • cukor/édesítő (4-5 ek, de ízlés szerint)
    • 1 nagy tejföl (5 dl)
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 kis pohár tejföl (2 dl)
    • zselatin

    Elkészítése:

    A túrót összekeverjük a citrom reszelt héjával, a két tojással és a margarinnal. Hozzáteszünk egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt az egészet géppel krémesre keverjük, majd hozzáteszünk még 2 evőkanálnyit a pudingporból. A kész túrókrémet belesimítjuk a tortaformába.

    A tejfölt is elkeverjük az édesítővel, abba is mehet a citrom héjából, esetleg valamennyi a levéből is, plusz a maradék pudingpor. Ezt is összekeverjük, és rásimítjuk  a túrókrémre. 180 fokon kb. egy órát sütjük úgy, hogy a sütés feléig sütőpapírral letakarjuk a tetejét.

    Ha megsült és kihűlt, zselatinnal elkevert tejfölt teszünk a tetejére. Jót tesz neki egy pár óra, vagy akár egy éjszaka is a hűtőben.

    Tipp:

    Aki szereti a túrót kicsit megbolondítani citromlével, reszelt citromhéjjal annak bátran ajánlom, hogy tegyen bele.

    A tejfölös túrótorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 229 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 15 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá