Tejfölös túrótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
85 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejfölös túrótorta

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 5 dkg margarin
  • cukor/édesítő (4-5 ek, de ízlés szerint)
  • 1 nagy tejföl (5 dl)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 kis pohár tejföl (2 dl)
  • zselatin

Elkészítése:

A túrót összekeverjük a citrom reszelt héjával, a két tojással és a margarinnal. Hozzáteszünk egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt az egészet géppel krémesre keverjük, majd hozzáteszünk még 2 evőkanálnyit a pudingporból. A kész túrókrémet belesimítjuk a tortaformába.

A tejfölt is elkeverjük az édesítővel, abba is mehet a citrom héjából, esetleg valamennyi a levéből is, plusz a maradék pudingpor. Ezt is összekeverjük, és rásimítjuk  a túrókrémre. 180 fokon kb. egy órát sütjük úgy, hogy a sütés feléig sütőpapírral letakarjuk a tetejét.

Ha megsült és kihűlt, zselatinnal elkevert tejfölt teszünk a tetejére. Jót tesz neki egy pár óra, vagy akár egy éjszaka is a hűtőben.

Tipp:

Aki szereti a túrót kicsit megbolondítani citromlével, reszelt citromhéjjal annak bátran ajánlom, hogy tegyen bele.