Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Táska alakú mandula torta recept

Táska alakú mandula torta
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    A piskótához:

    • 7 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg liszt
    • 19 dkg kristálycukor
    • 14 dkg vaj

    A karamellrétegekhez:

    • 20 dkg kristálycukor

    A krémhez:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg kristálycukor
    • 26 dkg vaj
    • 2 dkg fehércsokoládé
    • 6 dkg mandulapraliné

    A díszítéshez:

    • 10 dkg szeletelt mandula
    • 16 db roletti

    Mandulapraliné készítése:

    • 15 dkg darált keksz
    • 5 dkg darált mandula
    • 5 dkg porcukor
    • 7,5 dkg vaj
    • 50 ml  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőr
    • 10 dkg fehér csokoládé

    Marcipán bevonáshoz:

    • 40 dkg natúr marcipán
    • színezőanyag
    • porcukor

    Elkészítése:
    A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojás sárgákat habosra keverjük a kristálycukorral, hozzáadjuk a puha vajat, beleszitáljuk a lisztet, és végül beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. Öt kerek lapot sütünk belőle, ebből hármat vékonyan áthúzunk karamellizált kristálycukorral (dobos lapot készítünk). A krémhez a tojásokat a kristálycukorral állandóan kevergetve vízgőzön kb. 60 °C-ra felmelegítjük, majd elektromos habverővel kihűlésig habosra keverjük. A vajat habosra keverjük a fehércsokoládéval és a mandulapralinéval, végül hozzáadjuk a hideg tojáshabot. A krémből félreteszünk a díszítéshez, a többivel a tortát betöltjük a következőképpen: alulra egy sima lapot teszünk, ezután jön a három dobos lap, végül a tetejére ismét a sima tortalap. Tetejére és oldalára vékonyan krémet kenünk, minden szeletre nyomunk egy-egy krémrózsát, amelyekre egy-egy rolettit teszünk. Oldalát szeletelt mandulával panírozzuk, és közepére is mandulát szórunk.
    A darált kekszet egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a mandulát, a tojáslikőrt, belevagdaljuk apró darabokban a puha vajat. A fehér csokit vízgőz felett megolvasztjuk, és ezt is a kekszes masszához öntjük, majd az egészet összekeverjük, átgyúrjuk. Porcukron nyújtjuk a marcipánt, majd befedjük vele a tortát. Kiszúró formával készítettem rá a díszeket.

    Sztori: Aki ismeri, tudja, hogy elég édes, de egyszerűen isteni finom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá