Táska alakú mandula torta

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Táska alakú mandula torta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 7 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 19 dkg kristálycukor
  • 14 dkg vaj

A karamellrétegekhez:

  • 20 dkg kristálycukor

A krémhez:

  • 4 db tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 26 dkg vaj
  • 2 dkg fehércsokoládé
  • 6 dkg mandulapraliné

A díszítéshez:

  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 16 db roletti

Mandulapraliné készítése:

  • 15 dkg darált keksz
  • 5 dkg darált mandula
  • 5 dkg porcukor
  • 7,5 dkg vaj
  • 50 ml tojáslikőr
  • 10 dkg fehér csokoládé

Marcipán bevonáshoz:

  • 40 dkg natúr marcipán
  • színezőanyag
  • porcukor

Elkészítése:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojás sárgákat habosra keverjük a kristálycukorral, hozzáadjuk a puha vajat, beleszitáljuk a lisztet, és végül beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. Öt kerek lapot sütünk belőle, ebből hármat vékonyan áthúzunk karamellizált kristálycukorral (dobos lapot készítünk). A krémhez a tojásokat a kristálycukorral állandóan kevergetve vízgőzön kb. 60 °C-ra felmelegítjük, majd elektromos habverővel kihűlésig habosra keverjük. A vajat habosra keverjük a fehércsokoládéval és a mandulapralinéval, végül hozzáadjuk a hideg tojáshabot. A krémből félreteszünk a díszítéshez, a többivel a tortát betöltjük a következőképpen: alulra egy sima lapot teszünk, ezután jön a három dobos lap, végül a tetejére ismét a sima tortalap. Tetejére és oldalára vékonyan krémet kenünk, minden szeletre nyomunk egy-egy krémrózsát, amelyekre egy-egy rolettit teszünk. Oldalát szeletelt mandulával panírozzuk, és közepére is mandulát szórunk.
A darált kekszet egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a mandulát, a tojáslikőrt, belevagdaljuk apró darabokban a puha vajat. A fehér csokit vízgőz felett megolvasztjuk, és ezt is a kekszes masszához öntjük, majd az egészet összekeverjük, átgyúrjuk. Porcukron nyújtjuk a marcipánt, majd befedjük vele a tortát. Kiszúró formával készítettem rá a díszeket.

Sztori: Aki ismeri, tudja, hogy elég édes, de egyszerűen isteni finom!