Hozzávalók:
A piskótához:
A karamellrétegekhez:
A krémhez:
A díszítéshez:
Mandulapraliné készítése:
Marcipán bevonáshoz:
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojás sárgákat habosra keverjük a kristálycukorral, hozzáadjuk a puha vajat, beleszitáljuk a lisztet, és végül beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. Öt kerek lapot sütünk belőle, ebből hármat vékonyan áthúzunk karamellizált kristálycukorral (dobos lapot készítünk). A krémhez a tojásokat a kristálycukorral állandóan kevergetve vízgőzön kb. 60 °C-ra felmelegítjük, majd elektromos habverővel kihűlésig habosra keverjük. A vajat habosra keverjük a fehércsokoládéval és a mandulapralinéval, végül hozzáadjuk a hideg tojáshabot. A krémből félreteszünk a díszítéshez, a többivel a tortát betöltjük a következőképpen: alulra egy sima lapot teszünk, ezután jön a három dobos lap, végül a tetejére ismét a sima tortalap. Tetejére és oldalára vékonyan krémet kenünk, minden szeletre nyomunk egy-egy krémrózsát, amelyekre egy-egy rolettit teszünk. Oldalát szeletelt mandulával panírozzuk, és közepére is mandulát szórunk.
A darált kekszet egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a mandulát, a tojáslikőrt, belevagdaljuk apró darabokban a puha vajat. A fehér csokit vízgőz felett megolvasztjuk, és ezt is a kekszes masszához öntjük, majd az egészet összekeverjük, átgyúrjuk. Porcukron nyújtjuk a marcipánt, majd befedjük vele a tortát. Kiszúró formával készítettem rá a díszeket.
Sztori: Aki ismeri, tudja, hogy elég édes, de egyszerűen isteni finom!