Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szülinapi torta recept

Szülinapi torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 ek cukor
    • 16 ek finomliszt
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 4 ek tortadara

    I. krémhez:

    • 1 csomag mogyorós pudingpor
    • 5 dkg vágott, sótlan mogyoró
    • 3 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 10 dkg vaj
    • 5 dkg olvasztott csokoládé

    II. krémhez:

    • 1 csomag mandulás pudingpor
    • 3 ek cukor
    • 3 dl tej
    • 5 dkg aprított mandula
    • 10 dkg vaj
    • 5 dkg olvasztott csokoládé

    Bevonáshoz:

    • 10 dkg olvasztott csokoládé
    • 1 ek olaj

    Díszítéshez:

    • 2 dl habtejszín

    Oldalára:

    • 8 db csokoládés piskótatallér aprítva
    • 5 db babapiskóta aprítva

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A tojásokat a cukorral habosra keverjük (10 perc). Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A nyers tésztát 3 részre osztjuk. Az 1/3 részt egy24 cm-es, sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

    A maradék 2/3 rész tésztához hozzákeverjük a tortadarát, majd ketté osztjuk, és két lapot sütünk.

    Krém készítése:

    A mogyorós pudingport a cukorral elkeverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a tejet. Lassú tűzön csomómentesre keverjük. Hagyjuk kihűlni, majd a vajjal keverjük krémesre, végül forgassuk bele a mogyorót.

    A mandulást krémet ugyanígy készítsük el.

    Összeállítás:

     

    Egy tortadarás piskótalapot megkenünk a mogyorós krémmel, majd rácsurgatjuk a csokoládét. Befedjük a sima piskótalappal. Erre kenjük rá a mandulás krémet, és csurgassuk meg a csokoládéval ezt is, végül fedjük be a tortadarás piskótalappal.

    A maradék kétféle krémmel kenjük le az oldalát is és szórjuk meg aprított piskótatallér és babapiskóta keverékével. Kissé nyomkodjuk bele, hogy a krémbe ragadjon.

    A tetejét az olajjal, vízgőz felett megolvasztott csokoládéval vonjuk be, majd felvert tejszínnel díszítsük ízlés szerint.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá