Szülinapi torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szülinapi torta

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 8 tojás
  • 16 ek cukor
  • 16 ek finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 4 ek tortadara

I. krémhez:

  • 1 csomag mogyorós pudingpor
  • 5 dkg vágott, sótlan mogyoró
  • 3 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg olvasztott csokoládé

II. krémhez:

  • 1 csomag mandulás pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 3 dl tej
  • 5 dkg aprított mandula
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg olvasztott csokoládé

Bevonáshoz:

  • 10 dkg olvasztott csokoládé
  • 1 ek olaj

Díszítéshez:

  • 2 dl habtejszín

Oldalára:

  • 8 db csokoládés piskótatallér aprítva
  • 5 db babapiskóta aprítva

Elkészítése:

Tészta készítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük (10 perc). Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A nyers tésztát 3 részre osztjuk. Az 1/3 részt egy24 cm-es, sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A maradék 2/3 rész tésztához hozzákeverjük a tortadarát, majd ketté osztjuk, és két lapot sütünk.

Krém készítése:

A mogyorós pudingport a cukorral elkeverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a tejet. Lassú tűzön csomómentesre keverjük. Hagyjuk kihűlni, majd a vajjal keverjük krémesre, végül forgassuk bele a mogyorót.

A mandulást krémet ugyanígy készítsük el.

Összeállítás:

 

Egy tortadarás piskótalapot megkenünk a mogyorós krémmel, majd rácsurgatjuk a csokoládét. Befedjük a sima piskótalappal. Erre kenjük rá a mandulás krémet, és csurgassuk meg a csokoládéval ezt is, végül fedjük be a tortadarás piskótalappal.

A maradék kétféle krémmel kenjük le az oldalát is és szórjuk meg aprított piskótatallér és babapiskóta keverékével. Kissé nyomkodjuk bele, hogy a krémbe ragadjon.

A tetejét az olajjal, vízgőz felett megolvasztott csokoládéval vonjuk be, majd felvert tejszínnel díszítsük ízlés szerint.