Születésnapi csokibomba recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Tésztához:
- 0,5 dl olaj
- 400 ml joghurt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1,5 dl tej
- 150 g csoki
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 bögre rétesliszt (a bögre 2,5 dl-es)
- 1 csomag sütőpor
- 1 bögre cukor
Krémhez:
- 400 g mogyorókrém
- 500 ml tej
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 100 g cukor
Mázhoz:
- 100-150 ml tejszín
- 150 g csoki
Elkészítése:
Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a kakaóport, majd hozzáadjuk a cukrot, joghurtot, olajat és tejet is.
Mindent jól összedolgozunk és addig keverjük, amíg szép egyenletes csokis masszát nem kapunk. Ha a tésztá már szép sima állagú, akkor óvatosan belekeverjük az apróra tördelt csokit is.
Zsírozott, lisztezett tortaformába öntjük (26cm átmérőjű) és 180 fokon sütjük körülbelül 35-40 percig (tűpróbáig!).
Ha kihűlt a tésztát ketté vagy akár három felé is vághatjuk.
A krémhez sűrűre főzzük a tejet, cukrot és pudingporokat. Ha kihűlt hozzákeverjük a mogyorókrémet. Addig keverjük míg szépen össze nem áll az isteni édes krém (ízlés szerint enyhíthetjük rajta kb 100 g margarin hozzáadásával).
A tortalapokat megkenjük a krémmel, majd egymásra tesszük. Jobb ha ezt a tortaformában tesszük, igy nem csúszik szét.
Végül összefőzzuk a csokit és a tejszínt, majd a torta tetejére simítjuk. Ízlés szerint díszítjük, majd hagyjuk dermedni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »