Születésnapi csokibomba

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Tésztához:

  • 0,5 dl olaj
  • 400 ml joghurt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1,5 dl tej
  • 150 g csoki
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 2 bögre rétesliszt (a bögre 2,5 dl-es)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 bögre cukor

Krémhez:

  • 400 g mogyorókrém
  • 500 ml tej
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 100 g cukor

Mázhoz:

  • 100-150 ml tejszín
  • 150 g csoki

Elkészítése:

Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a kakaóport, majd hozzáadjuk a cukrot, joghurtot, olajat és tejet is.

Mindent jól összedolgozunk és addig keverjük, amíg szép egyenletes csokis masszát nem kapunk. Ha a tésztá már szép sima állagú, akkor óvatosan belekeverjük az apróra tördelt csokit is.

Zsírozott, lisztezett tortaformába öntjük (26cm átmérőjű) és 180 fokon sütjük körülbelül 35-40 percig (tűpróbáig!).

Ha kihűlt a tésztát ketté vagy akár három felé is vághatjuk.

A krémhez sűrűre főzzük a tejet, cukrot és pudingporokat. Ha kihűlt hozzákeverjük a mogyorókrémet. Addig keverjük míg szépen össze nem áll az isteni édes krém (ízlés szerint enyhíthetjük rajta kb 100 g margarin hozzáadásával).

A tortalapokat megkenjük a krémmel, majd egymásra tesszük. Jobb ha ezt a tortaformában tesszük, igy nem csúszik szét.

Végül összefőzzuk a csokit és a tejszínt, majd a torta tetejére simítjuk. Ízlés szerint díszítjük, majd hagyjuk dermedni.