Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sztracsatella torta recept

Sztracsatella torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál cukor
    • 4 evőkanál liszt
    • 5 evőkanál étkezési keményítő
    • 1 evőkanál víz
    • 1/2 tasak sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja

    Krém:

    • 1 tasak tejszín ízű pudingpor
    • 5 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 25 dkg mascarpone
    • 2 dl habtejszín
    • 5 dkg porcukor
    • ízlés szerint vanília aroma
    • 4 dkg zselatin
    • 0,5 dl víz
    • 5 dkg csokireszelék

    Díszítés:

    • 3 dl habtejszín
    • 5 dkg porcukor
    • csokipasztillák

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat alaposan kihabosítjuk a cukorral, vízzel és a citrom reszelt héjával. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a keményítővel. A habhoz adjuk a sárgákat és a lisztet, majd óvatosan összekeverjük, hogy a habot ne törjük össze.

    Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, a masszát belesimítjuk és előmelegített sütőben megsütjük, majd teljesen kihűtjük. Még jobb, ha előző nap készítjük el. Kihűlés után 4 lapba vágjuk.

    A krémhez a pudingot a tejben a cukorral. A zselatint feloldjuk a vízben, addig melegítjük, amíg elolvad, majd a mascarponéhoz keverjük. A habtejszínt felverjük (ha nem cukrozottat használunk, akkor hozzáadunk 5 dkg porcukrot), majd a mascarponéval, csokireszelékkel együtt a pudingba keverjük.

    A kész krémmel megtöltjük a lapokat, majd a torta tetejét és oldalát is körbekenjük vele. Ízlés szerint díszítjük, majd hűtőbe tesszük pár órára.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá