Szőlős-joghurt torta recept
Ők is elkészítették

Ez a tejtermék alapú idény gyümölcsös torta nem a klasszikus zselés állagú torta.Inkább habos, mint tömött szerkezetű szeletelve mégis szépen tarja a formáját.
Finom pikánsan savanykás és egyben édes is.
Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
Tésztához:
- 5 púpozott ek liszt
- 3 ek cukor
- csipet só
- 3 db közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek olaj
- 1 ek 10 %-os ecet
- 0,5 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
Krémhez:
- 3 dl sűrű görög joghurt (vagy tejföl)
- 2 dl habtejszín (cukrozatlan)
- 2 ek porcukor
- 1 tasak Dr Oetker instant zselatin fix
- 0,5 citrom reszelt héja
- 1 cs vaníliás cukor
- 30 dkg piros és fehér szőlő vegyesen (mosva, lecsepegtetve, szemezve)
Díszítéshez:
- pár szőlőszem kristálycukorban hempergetve, szárítva
Elkészítése:
A tortaforma alját sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A tészta hozzávalóit egy tálban pár perc alatt simára keverjük kézi robotgéppel. A tortaformában simítva 10-12 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezni nem árt :) ).
A torta karimát rajta hagyva a tésztát lehűtjük. A szőlő fürtöket megmossuk, leszemezzük és pár darabot kristálycukorban hempergetünk, ami szépen rátapadt a nedves felszínükre. Szalvétára téve szárítjuk.
Amíg a gyors tortalapunk hűl elkészül a krém is. A tejszínt kemény habbá verjük. A joghurtban (tejfölben) elkeverjük a kétféle cukrot, amíg teljesen elolvad. Az instant zselatin fixet, majd a fél citrom reszelt héját, a felvert tejszínnel és a -megmosott -lecsepegtetett -leszemezett szőlővel óvatosan összeforgatjuk.
A krémet egyenletesen eloszlatjuk a tortalapon és a cukorba forgatott szőlőszemekkel díszítve hűtőbe tesszük. Legalább 3-4 órára hűtés után óvatosan levesszük a torta karimáját és szeletelve fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »