Szőlős-joghurt torta recept
Ők is elkészítették

Ez a tejtermék alapú idény gyümölcsös torta nem a klasszikus zselés állagú torta.Inkább habos, mint tömött szerkezetű szeletelve mégis szépen tarja a formáját.
Finom pikánsan savanykás és egyben édes is.
Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
Tésztához:
- 5 púpozott ek liszt
- 3 ek cukor
- csipet só
- 3 db közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek olaj
- 1 ek 10 %-os ecet
- 0,5 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
Krémhez:
- 3 dl sűrű görög joghurt (vagy tejföl)
- 2 dl habtejszín (cukrozatlan)
- 2 ek porcukor
- 1 tasak Dr Oetker instant zselatin fix
- 0,5 citrom reszelt héja
- 1 cs vaníliás cukor
- 30 dkg piros és fehér szőlő vegyesen (mosva, lecsepegtetve, szemezve)
Díszítéshez:
- pár szőlőszem kristálycukorban hempergetve, szárítva
Elkészítése:
A tortaforma alját sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A tészta hozzávalóit egy tálban pár perc alatt simára keverjük kézi robotgéppel. A tortaformában simítva 10-12 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezni nem árt :) ).
A torta karimát rajta hagyva a tésztát lehűtjük. A szőlő fürtöket megmossuk, leszemezzük és pár darabot kristálycukorban hempergetünk, ami szépen rátapadt a nedves felszínükre. Szalvétára téve szárítjuk.
Amíg a gyors tortalapunk hűl elkészül a krém is. A tejszínt kemény habbá verjük. A joghurtban (tejfölben) elkeverjük a kétféle cukrot, amíg teljesen elolvad. Az instant zselatin fixet, majd a fél citrom reszelt héját, a felvert tejszínnel és a -megmosott -lecsepegtetett -leszemezett szőlővel óvatosan összeforgatjuk.
A krémet egyenletesen eloszlatjuk a tortalapon és a cukorba forgatott szőlőszemekkel díszítve hűtőbe tesszük. Legalább 3-4 órára hűtés után óvatosan levesszük a torta karimáját és szeletelve fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »