Szőlős-joghurt torta

Hozzávalók

Ez a tejtermék alapú idény gyümölcsös torta nem a klasszikus zselés állagú torta.Inkább habos, mint tömött szerkezetű szeletelve mégis szépen tarja a formáját.
Finom pikánsan savanykás és egyben édes is.

Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
Tésztához:

  • 5 púpozott ek liszt
  • 3 ek cukor
  • csipet só
  • 3 db közepes tojás
  • 2 ek olaj
  • 1 ek 10 %-os ecet
  • 0,5 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor

Krémhez:

  • 3 dl sűrű görög joghurt (vagy tejföl)
  • 2 dl habtejszín (cukrozatlan)
  • 2 ek porcukor
  • 1 tasak Dr Oetker instant zselatin fix
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 30 dkg piros és fehér szőlő vegyesen (mosva, lecsepegtetve, szemezve)

Díszítéshez:

  • pár szőlőszem kristálycukorban hempergetve, szárítva