Ez a tejtermék alapú idény gyümölcsös torta nem a klasszikus zselés állagú torta.Inkább habos, mint tömött szerkezetű szeletelve mégis szépen tarja a formáját.
Finom pikánsan savanykás és egyben édes is.
Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A tortaforma alját sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A tészta hozzávalóit egy tálban pár perc alatt simára keverjük kézi robotgéppel. A tortaformában simítva 10-12 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezni nem árt :) ).
A torta karimát rajta hagyva a tésztát lehűtjük. A szőlő fürtöket megmossuk, leszemezzük és pár darabot kristálycukorban hempergetünk, ami szépen rátapadt a nedves felszínükre. Szalvétára téve szárítjuk.
Amíg a gyors tortalapunk hűl elkészül a krém is. A tejszínt kemény habbá verjük. A joghurtban (tejfölben) elkeverjük a kétféle cukrot, amíg teljesen elolvad. Az instant zselatin fixet, majd a fél citrom reszelt héját, a felvert tejszínnel és a -megmosott -lecsepegtetett -leszemezett szőlővel óvatosan összeforgatjuk.
A krémet egyenletesen eloszlatjuk a tortalapon és a cukorba forgatott szőlőszemekkel díszítve hűtőbe tesszük. Legalább 3-4 órára hűtés után óvatosan levesszük a torta karimáját és szeletelve fogyasztjuk.
Jó étvágyat!