Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szabolcsi almás máktorta recept

Szabolcsi almás máktorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók 22 cm-es formához:

    Tésztához:

    • 0,5 kg  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (tojás mérettől függ nálunk 14 db volt)
    • 30 dkg cukor
    • 20 dkg darált mák
    • 6 dkg darált keksz
    • 10 dkg reszelt alma
    • pici reszelt citromhéj

    Krém:

    • 6 dl tej
    • 15 dkg cukor
    • 7 dkg étkezési keményítő
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 25 dkg tejszínhab
    • 2 evőkanál vaníliás cukor

    Almatöltelék:

    • 5 dkg vaj
    • 5 dkg cukor
    • 0,5 dkg fahéj
    • 1 citrom leve
    • 0,5 kg alma

    Elkészítése: A mákot, a darált keksszel, a citromhéjjal és a reszelt almával összekeverjük. A tojásfehérjéből cukorral kemény habot verünk, majd óvatosan hozzákeverjük a mákhoz. Kiolajozott, kilisztezett sütőlemezen 6 dobostora vastagságú lapot sütünk belőle (200 fokos sütőben, 12-14 percig sül) , majd a betöltés előtt tortaformával kiszúrjuk.

    Krém elkészítése:  Kevés tejjel simára keverjük a keményítőt és a tojások sárgáját. A többi tejet, a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk, majd kevergetés közben hozzáadjuk a keményítős keveréket.  Ha kihűlt a krém hozzáadjuk a felvert tejszínt.

    Almatöltelék: Meghámozzuk az almát, lereszeltjük, majd cukorra, fahéjjal és a citrom levével megpároljuk. Ezt is hagyjuk kihűlni

    Összeállítás: A tortához a hat lap közé felváltva rétegezzük a krémet és az almás tölteléket. 3 réteg krém és két réteg alma.  Az összeillesztés után egy picit állni hagyjuk, majd a tetejét és az oldalát megkenjük krémmel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá