Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőtökös-diós torta recept

Sütőtökös-diós torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 15 dkg sütőtök (előzőleg megsütve)
    • 10 dkg dió
    • 1 cs sütőpor
    • 20 dkg barna cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 1 dl extra szűz olívaolaj
    • 1 dl tejföl
    • 1 tk őrölt fahéj

    Krém:

    • 15 dkg mascarpone
    • 10 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, az őrölt fahéjjal és az apró darabokra vágott dióval.

    Egy másik tálban keverjük habosra az egész tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a tejfölt és az olívaolajat is (ízlés szerint étolajat is keverhetünk hozzá). Végül keverjük hozzá az előzőleg megsütött, majd teljesen kihűtött sütőtököt is.

    Ezután a lisztes keverékhez öntsük hozzá a sütőtökös keveréket, majd keverőkanállal, alaposan keverjük össze a tésztát. Egy 24 cm-es tortaformát zsírozzunk és lisztezzünk ki, majd öntsük bele a masszát.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 50-55 percig, tűpróbáig (én légkeverésnél 160 fokon, 50 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve hagyjuk a formában pár percig, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.

    Tegyük egy keverőtálba a mascarponét, a lágy vajat, cukrot és a vaníliás cukrot, majd robotgéppel keverjük ki habosra. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.

    Tálalás előtt kanalazzuk a krémet a torta tetejére, szórjuk meg őrölt fahéjjal, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá